18 Aralık 2008 Perşembe

Paintball Nedir?


Son 20 yıldır dünyada yaygın bir şekilde oynanan, ülkemize sadece 10 yıl önce girmiş olan "Paintball"; bir "takım ve strateji" oyunudur.Paintball'da her oyuncunun yüzünde, kırılmaz camlı özel bir maskesi ve elinde ise özel, gazlı işaretleyicileri vardır. Bu işaretleyiciler boyayan kapsüller atar. Kapsüller görünüm olarak misketten farklı degildir, üstleri jelatin kaplı olan bu malzeme, doğa dostudur ve çevreyi kirletmeden kendiliğinden yokolur. Kapsülün içindeki boya ise gıda boyasıdır; yani doğaya ve insanlara zararlı değildir, ayrıca giysilerden de ıslak bir bezle dahi kolayca çıkabilir.
Oyunun temel kuralı çok basittir; boyanan oyuncu oyundan çıkar; yani o oyun için elenir. Tabi sadece yeni oyun başlayana kadar.
Oyunun amacı ise verilen görevi gerçekleştirmektir! Buna "senaryoyu uygulamak" denir. Amacınız; belli bir süre içinde karşı takımın kalesindeki bayrağı ele geçirmek, bir rehineyi kurtarmak, başkanınızı güvenli bir şekilde hedefe ulaştırmak, karşı takımın tamamını elemek, tek başına elenmeden kalan son kişi olmaya çalışmak, bir kaçağı yakalamak, bir yeri savunmak, veya ikili timlere ayrılıp diger timleri elemek, gibi bir çok seçenekten oluşabilir.
Oyun sırasında hakemler sürekli olarak oyunun akışını kontrol ederler ve kuralların uygulanmasını sağlarlar.

Hiç yorum yok: