20 Aralık 2008 Cumartesi

Paintball Kuralları

Asağıdaki kurallar uluslararası paintball kurallarının amatör oyuncular için basitleştirilmiş halidir. Oyun kuralları ve genel düzen hakkında ayrıntılı brifing oyun öncesinde verilmektedir.

1. Bir boya topu üzerinize çarpıp patladığında "vuruldum" diyerek oyun dışı kaldığınızı belli edersiniz ve en yakın güvenli bölgeden oyun sahasının dışına çıkarsınız. Bunu yapmadığınız takdirde takımınız ceza puanı alır.

2. Üzerinizde patlayan boyanın büyüklüğü eğer bir bozuk paradan küçükse buna "sıyrık" denir. Aynı zamanda başka bir yerden üzerinize sıçrayan veya bulaşan boyaya da "sprey" denir. Her iki durumda da hakem sizi oyunda tutabilir ya da üzerinizdeki boya miktarina bakarak oyun dışına alabilir.

3. Eğer vurduğunuzu düşündüğünüz bir oyuncu oyuna devam ediyorsa en yakınınızdaki hakeme o oyuncuyu gösterip, "paintcheck" veya "vurdum" diyerek o oyuncuyu kontrol ettirebilirsiniz.

4. Oyun esnasında herhangi bir problemle karşılaştığınızda (CO2 tüpünüzün bitmesi vb.) "kontrol" diyerek size en yakın hakemden yardım isteyebilirsiniz.

5. Hem "paintcheck" hem de "kontrol" durumlarında kontrol edilen oyuncuya "etkisiz" denilir. Bu esnada bu oyuncuya ateş edilmez ve bu oyuncu da ateş edemez. Her iki durumda da yapılan vuruşlar geçersiz sayılır.

6. Herhangi bir sebepten dolayı oyunun durduğu süre zarfında oyuncular yerlerini değiştiremezler.

7. Oyun esnasında oyuncular aralarında her türlü malzeme alışverışini yapabilirler fakat oyun dışı kalmış bir oyuncudan malzeme alamazlar.

8. Oyuncular oyun alanının güvenlik bantlarıyla belirtilmiş sınırlarından dışarı çıkamazlar. Çıkarlarsa oyun dışı kalmış sayılırlar.

9. Oyun dışı kalmış oyuncular söz veya hareketlerle karşı takım oyuncularının yerlerini veya niyetlerini belli edemezler.

10. Paintball oyunundan önce veya oyun esnasında alkol alınması yasaktır.

Hiç yorum yok: